Onze honden

 

Nessietong

Nessie (I’m So Mellow v.d. Jorishoeve), zwart-wit-tan, werd in 2018 geboren bij Annemie en Paul Koolen – Notten (V.d. Jorishoeve) en kreeg daar een basis mee waar we nadien op verder konden bouwen.

Met haar fokkers heb ik tot op vandaag nog steeds een fijne verstandhouding en weet ik dat ik nog steeds bij hen terecht kan voor raad of advies.

Al van jongs af aan was Nessie een zeer leergierig en aandachtige pup. Met succes behaalde ze de dan ook de nodige resultaten in de hondenschool, en hoewel ze zeker niet zo snel was als de ‘echte’ jachthonden was Nessie wel de enige die slim genoeg was om de dummy’s uit de voorraadkast te halen in plaats van het echte speurwerk te doen. Dat echte werk kon ze trouwens ook wel maar waarom de zaken moeilijker maken als nodig?

Het is maar één van de vele voorbeelden die Nessie typeert, de wil om te werken en te doen wat gevraagd wordt maar met  de nodige humor en zelfstandigheid.

Van karakter is Nessie een allemansvriend en eeuwige pup. Waar mensen het eerste jaar nog vol vertrouwen zeiden dat het er wel zou uitgaan weet ondertussen iedereen die Nessie kent dat haar enthousiasme en speelsheid een vast onderdeel van haar karakter zijn. Die speelsheid is gelukkig wel gereserveerd voor buiten, of wanneer er bezoek binnenkomt de eerste minuten.

In huis is Nessie de rust zelve, wat zeer gemakkelijk is.

Uit ons eerste nestje van Nessie bleef Wonderful Addie v.h. Beikeshoues, zwart-wit, bij ons.

Addie is een zeer levendige en intelligente teef vol energie. Dat ze een hoog energieniveau heeft is niet zo verwonderlijk, ook Nessie had dit haar eerste jaar. Gelukkig kan ze haar energie goed kwijt door te spelen met de andere honden. Zeker op de boerderij is het altijd feest voor Addie. Waar moeder Nessie nog met enige voorzichtigheid rond de koeien loopt weet Addie niet beter en zien we haar soms zelfs de oren van de koeien poetsen. 

Het zachte karakter van de springer is ook duidelijk bij haar aanwezig, iedereen is haar vriend.

 

AddieNessie met OonaAddieNessieVuil